Министър Цачева откри Международната конференция за ECLI

25 април 2018

Министърът на правосъдието на Република България г-жа Цецка Цачева откри Международната конференция „Европейският идентификатор за съдебна практика (ECLI) и въвеждането на отворени стандарти за правни документи в Европа", провела се в София на 24 април т.г. Конференцията е част от дейностите по проект ECLI-BG и беше организирана от партньорите „АПИС Европа" АД и Съюзът на юристите в България. В работата на форума взеха участие над 130 юристи и ИТ специалисти от страната и чужбина.

Министър Цачева пожела успешна реализация на проекта и оцени високо подкрепата, оказвана от Висшия съдебен съвет за неговото осъществяване.

Приветствено слово от името на Висшия съдебен съвет произнесе представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Повече информация за провелия се форум, снимков материал, както и презентациите на лекторите са публикувани на сайта на проекта - http://ecli-bg.eu/.

Още новини

12 юли 2021

Последни изменения в рамката за счетоводно и финансово отчитане

В OB L 234, 2.07.2021 г. е публикуван Регламент (ЕС) 2021/1080 на Комисията от 28 юни 2021 г., с който са приети изменения в някои международни счетоводни стандарти (МСС) и международни стандарти за финансовo отчитане (МСФО).

25 юни 2021

Запис от интервю във връзка с новите изисквания за облагане с ДДС на електронните продажби

От 1 юли 2021 г. влизат в сила новите правила за облагане с ДДС на дистанционните продажби на стоки. Васил Василев - част от екипа на АПИС по разработването на финансови информационни системи, представя основните акценти от изменията в интервю за eCommerce Academy.

15 юни 2021

Семинар по проект CrossJustice относно правата на заподозрените и обвиняемите в наказателния процес

На 23 юни 2021 г. от 9:30 ч. АПИС Европа организира, със съдействието на Националния институт на правосъдието (НИП), семинар „Правата на заподозрените и обвиняемите в наказателния процес съгласно европейската и националната уредба – представяне на информационната платформа CrossJustice“.