АПИС взима участие в 40-та международна конференция на органите по защита на личните данни

22 октомври 2018

Днес е откриването на 40-та международна конференция на органите по защита на личните данни и неприкосновеността, в която взимат участие и изпълнителните директори на АПИС – Христо Константинов и Ирина Радоева.

В периода от 22 до 26 октомври 2018 година Комисията за защита на личните данни и Европейският надзорен орган по защита на данните организират съвместно най-важния международен форум в сферата на защитата на личните данни и неприкосновеността, под надслов „Debating Ethics: Dignity and Respect in Data Driven Life”. Конференцията е обявена като платформа за среща на лидерите в областта на защитата на личните данни. Участие взимат организации от 6 континента – общо сто и десет акредитирани членове и шестнадесет наблюдатели.

Конференцията бе открита от г-н Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни на България и член на Европейския надзорен орган по защита на данните и г-н Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В първата панелна сесия ще вземат участие г-жа Maria Michaelidou, член на Комитета на Конвенция 108 към Съвета на Европа; Dr Fumio Shimpo, комисар от Комисията за защита на информацията на Япония; Paul Jordan, изпълнителен директор на International Association of Privacy Professionals; Alfiya Gafurova, председател във Федералната служба по надзор в сферата на телеком, информационни технологии и масова комуникация на Руската Федерация; Ralf Sauer, заместник-началник на Отдел "Международни потоци на данни и защита на данните" в Генерална дирекция „Правосъдие и потребители“ на Европейската Комисия.