АПИС взима участие в 40-та международна конференция на органите по защита на личните данни

22 октомври 2018

Днес е откриването на 40-та международна конференция на органите по защита на личните данни и неприкосновеността, в която взимат участие и изпълнителните директори на АПИС – Христо Константинов и Ирина Радоева.

В периода от 22 до 26 октомври 2018 година Комисията за защита на личните данни и Европейският надзорен орган по защита на данните организират съвместно най-важния международен форум в сферата на защитата на личните данни и неприкосновеността, под надслов „Debating Ethics: Dignity and Respect in Data Driven Life”. Конференцията е обявена като платформа за среща на лидерите в областта на защитата на личните данни. Участие взимат организации от 6 континента – общо сто и десет акредитирани членове и шестнадесет наблюдатели.

Конференцията бе открита от г-н Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни на България и член на Европейския надзорен орган по защита на данните и г-н Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В първата панелна сесия ще вземат участие г-жа Maria Michaelidou, член на Комитета на Конвенция 108 към Съвета на Европа; Dr Fumio Shimpo, комисар от Комисията за защита на информацията на Япония; Paul Jordan, изпълнителен директор на International Association of Privacy Professionals; Alfiya Gafurova, председател във Федералната служба по надзор в сферата на телеком, информационни технологии и масова комуникация на Руската Федерация; Ralf Sauer, заместник-началник на Отдел "Международни потоци на данни и защита на данните" в Генерална дирекция „Правосъдие и потребители“ на Европейската Комисия.

Още новини

12 юли 2021

Последни изменения в рамката за счетоводно и финансово отчитане

В OB L 234, 2.07.2021 г. е публикуван Регламент (ЕС) 2021/1080 на Комисията от 28 юни 2021 г., с който са приети изменения в някои международни счетоводни стандарти (МСС) и международни стандарти за финансовo отчитане (МСФО).

25 юни 2021

Запис от интервю във връзка с новите изисквания за облагане с ДДС на електронните продажби

От 1 юли 2021 г. влизат в сила новите правила за облагане с ДДС на дистанционните продажби на стоки. Васил Василев - част от екипа на АПИС по разработването на финансови информационни системи, представя основните акценти от изменията в интервю за eCommerce Academy.

15 юни 2021

Семинар по проект CrossJustice относно правата на заподозрените и обвиняемите в наказателния процес

На 23 юни 2021 г. от 9:30 ч. АПИС Европа организира, със съдействието на Националния институт на правосъдието (НИП), семинар „Правата на заподозрените и обвиняемите в наказателния процес съгласно европейската и националната уредба – представяне на информационната платформа CrossJustice“.