Уебинар с участието на АПИС: Дигитални платежни услуги за бизнеса

26 май 2023

Дигитализацията дава устойчивост на бизнеса - това е особено важно в моменти на кризи и икономически сътресения, каквито преживяваме сега. От друга страна, тя осигурява повече гъвкавост - едно от решаващите условия за конкурентоспособността на компаниите.

От откриване на сметка и ежедневно банкиране, до подробни извлечения за транзакциите и издаване на счетоводни документи. Всичко това вече е възможно в изцяло електронна среда и улеснява управлението на фирмените средства.

Paysera, заедно с партньорите си от АПИС и iFaktura организира безплатен уебинар през платформата ZOOM на 31 май от 15:00 ч., в който ще се говори за:

  • Дигитална фирмена сметка от Paysera. Как българските компании могат да открият безплатна фирмена сметка през телефона или компютъра си. Мисията възможна: откриване на набирателна сметка изцяло онлайн.
  • Важни новини от АПИС

   - Финансовата практика по прилагане на Директива 2015/2366 за платежните услуги. Отчетността и законовите изисквания в помощ на бизнеса. Най-новата информация за степента на съответствие на разпоредби от националното законодателство с правото на Европейския съюз.

   - Промени в Апис Право свързани с привеждане на законите в съответствие с решения на Съда на Европейския съюз. Напр.: Решения на Съда на ЕС (м. май 2023 г.) относно:

   1. Разпоредби от ЗДДС съгласно които за едно и също неизпълнение на данъчно задължение може да бъде наложена мярка имуществена санкция и мярка запечатване на търговски обект;
   2. Корекция на приспаднат ДДС във връзка с придобиването на стока, когато тя е била бракувана И ЗАНН, нарушаващи презумпцията за невиновност
  • Платформа за онлайн фактуриране iFaktura. Как системата за издаване на счетоводни документи облекчава бизнеса и как може да се интегрира с Paysera.

Участието не се заплаща, но е необходимо да се регистрирате тук: https://events.apis.bg/default.aspx?sid=316&dcode=997.

За повече информация можете да позвъните на тел.: 02/923 98 00, 980 48 27, 988 35 41.

До 24 часа преди събитието ще получите линк за виртуалната зала в ZOOM.

Очакваме Ви!

Още новини

25 май 2023

Европейската заповед за арест във фокуса на проекта FACILEX

С Решение по дело C-648/20 PPU Съдът на ЕС постанови, че България не е изпълнила изискванията за ефективна съдебна защита на лицата, срещу които е издадена Европейска заповед за арест. Актуалните въпроси, засягащи издаването и изпълнението на Европейска заповед за арест от държавите - членки на ЕС, са предмет на изследване в европейския проект FACILEX, в който участва и АПИС.

16 май 2023

Представяне на финалната версия на приложението ADELE за анализ на съдебна практика

На 17 май 2023 г. от 9.30 до 12.00 ч. ще се проведе събитие на тема: "Изкуственият интелект и приложението ADELE за анализ на съдебна практика", на което ще бъде представена финалната версия на иновативната онлайн платформа за анализ на съдебна практика

05 май 2023

НОВО! Имотни справки – уникално приложение на АПИС за обработка и анализ на справки от Имотния регистър

Иновативно софтуерно уеб приложение, специално разработено за професионалистите, на които им се налага да анализират и извличат информация от обемни справки по партиди на имоти и лица от Имотния регистър.