Свалете безплатно приложението „GDPR в твоя джоб“, разработено по проекта SMEDATA

01 октомври 2019

Бета версията на мобилното приложение SMEDATA „GDPR в твоя джоб“ беше пусната на 26 септември 2019 г. Приложението може да бъде свободно изтеглено от магазините за приложения на Google (за устройства с Android) и Apple (за устройства с iOS), като използвате следните линкове:

    • Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ApisEurope.SmeData.Mobile

    • Apple App Store

https://apps.apple.com/tc/app/gdpr-in-your-pocket/id1474950057

Целта на мобилното приложение е да представи Общия регламент за защита на данните (GDPR) на гражданите и малките и средните предприятия по лесен за използване и разбиране начин и да им даде практически знания и съвети относно техните права, респективно задължения, съгласно правото на ЕС в областта на защитата на личните данни. Потребителският интерфейс, както и значителни части от съдържанието, са достъпни на английски, италиански и български език. 

Приложението осигурява достъп до различни правни информационни ресурси в областта на поверителността и защитата на личните данни - законодателство, съдебна практика, насоки на Комисията за защита на личните данни и на Европейския комитет по защита на данните и други актове, които имат пряко отношение към защитата на личните данни. 

Консултативният модул на приложението предоставя на гражданите и МСП практически насоки относно правилата на GDPR. Инструментите, подпомагащи вземането на решения, които се съдържат в приложението помагат на представителите на МСП да намерят базирани на доказателства решения на ключови въпроси, свързани със защитата на данните. 

Още новини

25 септември 2019

Обучителни семинари по GDPR (Проект SMEDATA) – регистрация за участие

В рамките на проекта SMEDATA е предвидено провеждането на 24 обучения насочени към представители на малкия и среден бизнес в България и Италия. Целта им е повишаване на осведомеността на представители на МСП, както и на юристите, които работят с малкия и среден бизнес, във връзка с правната рамка за защита на личните данни.

11 септември 2019

Обществено обсъждане на ЗОП и ЗКПО

Публикувани законопроектите на Закона за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), както и Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО)

02 септември 2019

Достъпни са демо версии на два интерактивни модула за международно частно право InterLex

Модул за подпомагане вземането на решения и правно-информационен модул в областта на международното частно право бяха разработени от АПИС в рамките на проекта InterLex