Запис от уебинара по актуални въпроси от правото на Европейския съюз

24 февруари 2023

На 24 февруари 2023 г. от 10:00 ч. се проведе организирания от АПИС уебинар по актуални въпроси от правото на Европейския съюз. Лекторът - доц. д-р Станислав Костов, обърна подробно внимание на  предпоставките за ангажирането на отговорността на държавата за вреди, причинени от нарушение на правото на ЕС, и коментира съдебната практика на СЕС и националните съдилища по този въпрос. Във втората част доц. Костов се спря на условията за допустимост, които националните юрисдикции трябва да съобразяват при отправяне на преюдициални запитвания до Съда на ЕС.

Изпълнителният директор на АПИС – Христо Константинов, представи някои от информационните системи на АПИС, които могат да бъдат от полза за практикуващите в сферата на правото на ЕС.

Поради големия интерес към темите на събитието и цитираната съдебна практика доц. Костов изрази съгласието си записът от уебинара да бъде свободно достъпен до 5.03.2023 г. чрез видео канала на АПИС в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=aAXBJbRd_Zk.

Още новини

20 ноември 2023

НОВО! АПИС предлага експертни услуги за осигуряване на съответствие с изискванията на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН)

АПИС Европа предлага изготвяне на цялата документация, която е необходима на Вашата организация, за да приведе дейността си в съответствие с изискванията на новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН).

10 ноември 2023

24-часов свободен достъп във връзка с предстоящите изменения на данъчните закони

Във връзка с предстоящите изменения на данъчните закони АПИС предоставя 24-часов свободен достъп до продукта Апис Право

08 ноември 2023

Специална промоционална цена за първите 100 билета за Balkan eCommerce Summit 2024

Регистрирайте се за най-голямото на Балканите събитие за споделяне на опит в електронната търговия!